Acasă Sarcina Mituri Legate De Alimentatia in Timpul Sarcinii

Mituri Legate De Alimentatia in Timpul Sarcinii

de De pluta logoDePluta
Mituri Legate De Alimentatia in Timpul Sarcinii

Sarcina aduce o gama larga de schimbari psihologice si emotionale intr-o femeie si sfaturile vin din toate partile. In fata unor sfaturi adeseori contradictorii – in special cu privire la dieta – poate fi greu pentru o viitoare mama sa atinga un echilibru confortabil si sanatos.

Deoarece o dieta sanatoasa este cea mi buna idee pentru o viitoare mama sanatoasa, aceastea sunt cateva mituri:

Mit: mananci pentru doi.

De fapt, mananci pentru unul plus o fiinta foarte mica. Majoritatea femeilor au nevoie sa consume doar 300 de calorii suplimentare pe zi. Departe de a fi o perioada adecvata pentru rasfat alimentar, sarcina trebuie sa fie o perioada de alimentare rationala si sanatoasa.

Numarul de kg in plus recomandat este de 12-18 kg; totusi, aceasta greutate depinde si de greutatea ta initiala si medicul iti va recomanda numarul adecvat de kilograme de depus.

Mit: alimenteaza-te cu o dieta cu un continut scazut de carbohidrati si ridicat de proteine.

Desi populara printre dietele de slabit actuale, o dieta cu un continut ridicat de proteine nu este recomandata in timpul sarcinii. Cerealele, fructele si legumele ar trebui sa reprezinte o parte mai consistenta din dieta comparativ cu laptele sau grupele de carne animala.

De fapt, doar 2-3 portii de proteine pe zi sunt necesare pentru femei care nu sunt insarcinate. Caloriile suplimentare consumate in timpul sarcinii trebuie distribuite in mod egal intre cele 5 grupe alimentare.

Mit: hipertensiunea in timpul sarcinii este cauzata de excesul de sare.

Realitatea este ca hipertensiunea indusa de sarcina este datorata unor schimbari fiziologice idn corpul mamei in timpul sarcinii si nu este asadar tratata in acelasi fel ca hipertensiunea la adulti care nu sunt insarcinati. Totusi, moderatia alimentara ramane cheia.

In realitate, cel degresat ramane alegerea preferata de persoane de toate varstele. Laptele degresat ofera aceeasi nutrienti ca cel integral cu un continut mai mic de grasimi si colesterol. De fapt, contine mai mult calciu decat cel integral.

O dieta moderata si sanatoasa in timpul sarcinii, care include alegeri intelepte din diferite grupuri alimentare va duce la o luare in greutate potrivita care va imbunatati atat greutatea mamei, cat si a copilului.

Mit: laptele integral este mai nutritiv decat cel degresat.

In realitatea, cel degresat ramane alegerea preferata de persoane de toate varstele. Laptele degresat ofera aceeasi nutrienti ca cel integral cu un continut mai mic de grasimi si colesterol. De fapt, contine mai mult calciu decat cel integral.

O dieta moderata si sanatoasa in timpul sarcinii, care include alegeri intelepte din diferite grupuri alimentare va duce la o luare in greutate potrivita care va imbunatati atat greutatea mamei, cat si a copilului.

S-ar putea să vă placă și

Lasă un comentariu

* Prin utilizarea acestui formular sunteți de acord cu stocarea și manipularea datelor dumneavoastră de către acest site web.

Copyright @2024 – Toate drepturile rezervate. Proiectat și dezvoltat de DePluta

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Accept Citeşte mai mult

Politica Cookies