Acasă Nutritie Riscuri Alimentare in Timpul Sarcinii

Riscuri Alimentare in Timpul Sarcinii

de De pluta logoDePluta
Riscuri Alimentare in Timpul Sarcinii

Anumite alimente iti pot face rau tie si copilului tau, purtand un risc alimentar ridicat. Evita aceste alimente care pot cauza toxiinfectii alimentare sau contin anumite chimicale daunatoare.

  • Peste crud, in special crustacee
  • Oua moi si alimente pregatite cu oua crude sau gatite usor
  • Fructe nepasteurizate
  • Varza de Bruxelles cruda
  • Branzeturi moi nepasteurizate, precum brie, feta, Camembert, Roquefort, Panela
  • Lapte nepasteurizat si orice alimente pregatite cu el
  • Suplimente si ceaiuri din plante
  • Pesti care pot avea un continut ridicat de mercur, precum rechin, macrou si merluciu. Este in regula pentru femeile insarcinate sa manance o cantitate limitata de peste cu un continut mic de mercur. Poti consuma pana la 340 g din acest peste timp de o saptamana.
  • Carne cruda sau gatita slab, fructe de mare si hot dogs. Tipurile de carne de la fast food (precum sunca sau sosul bologna) pot cauza toxiinfectii alimentare. Evita-le sau reincalzeste-le inainte sa le mananci
  • Pateuri refrigerate, creme de intins din carne sau fructe de mare afumate. Versiunile la conserva sau cu o durata lunga de viata la raft sunt mai sigure.

Manipularea alimentelor

Toata lumea trebuie sa aiba grija sa evite contaminarea la manipularea si pregatirea mancarii. Acest sfat este cu atat mai important pentru femei insarcinate:

  • Spala mainile cu apa fierbinte si sapun inainte si dupa manipularea alimentelor
  • Spala placile de taiat, vasele si instrumentele cu sapun si apa fierbinte dupa ce au intrat in contact cu pui, carne cruda, fructe de mare, oua sau produse proaspete nespalate
  • Depoziteaza carnea cruda, puiul sau pestele separat de alimentele gatite sau consumabile
  • Clateste fructele si legumele crude cu apa de la robinet.
  • Indeparteaza si arunca frunzele exterioare ale verzei si salatei
  • Refrigreeaza resturile corespunzator
  • Indeparteaza partile deteriorate ale fructelor si legumelor (care pot contine bacterii)
  • Nu gati alimente care au stat afara din frigider timp de mai mult de 2 ore
  • Asigura-te ca temperatura in frigider este de 4 grade Celsius sau mai mica si in congelator de -17 grade sau mai joasa pentru a incetini dezvoltarea bacteriilor

S-ar putea să vă placă și

Lasă un comentariu

* Prin utilizarea acestui formular sunteți de acord cu stocarea și manipularea datelor dumneavoastră de către acest site web.

Copyright @2024 – Toate drepturile rezervate. Proiectat și dezvoltat de DePluta

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Accept Citeşte mai mult

Politica Cookies