Acasă Bebeluşi Introducerea Mancarurilor Solide in Alimentatia Sugarului

Introducerea Mancarurilor Solide in Alimentatia Sugarului

de De pluta logoDePluta
Introducerea Mancarurilor Solide in Alimentatia Sugarului

Momentul de introducere a alimentelor solide

Majoritatea pediatrilor recomanda suplimentarea unei diete de lapte matern prin introducerea alimentelor solide incepand cu varsta de 4-6 luni. Dar nu-ti forta copilul sa isi varieze dieta inainte sa fie pregatit; trecerea prea repede la o alimentatie solida creste riscul dezvoltarii unor alergii alimentare: alergii la grau, albusuri de oua, citrice si suc de citrice si lapte de vaca; trebuie evitate pana cand copilul implineste aproximativ 1 an.

Este pregatit copilul tau?

Copilul tau este pregatit pentru altceva decat lapte matern sau praf atunci cand isi tine capul de unul singur si devine foarte interesat de ceea ce se afla in farfuria ta. Atunci cand il treci la o dieta pe baza de solide, ai grija sa ii oferi cate un aliment pe rand si nu il forta sa consume mai mult decat doreste; chiar si cel mai pofticios consumator de 6 luni poate sa consume doar 3-4 linguri la o masa. Alte nevoi nutritionale trebuie atinse de lapte praf sau de san.

Alimentatia Sugarului

Ce alimente ar trebui alese?

  • 4–6 luni : grane simple, cereale pentru sugari suplimentate cu fier. Cerealele din orez sunt adeseori cele mai recomandate ca prim aliment deoarece nu au gluten si sunt arareori asociate cu reactii alergice.
  • 6–8 luni: continua sa adaugi alimente zdrobite si strecurate, precum morcovi, dovlecei, broccoli sau fasole verde fierte si fructe facute piure, precum piersici si banane. Evitati alimentele cu zaharuri sau saruri adaugata; este posibil ca sugarul sa respinga orice alte alimente dupa ce gusta alimente dulci sau asezonate. Alimentele dulci, precum sosul de mere va fi acceptat cu bucurie, dar este posibil sa dureze timp pana sa se obisnuiasca cu gustul si textura altor alimente, precum legumele. Nu il forta sa manance la prima incercare, dar nici nu renunta.
  • 8–12 luni: incearca sa ii oferi alimente taiate fin. Toate trebuie sa fie fierte si racite, cu o textura care se dizolva rapid in gura. Cele care necesita maticatie au un risc mai mare de a provoca inecarea pana cand copilul are atata dintii cat si conditia musculara pentru asta.

S-ar putea să vă placă și

Lasă un comentariu

* Prin utilizarea acestui formular sunteți de acord cu stocarea și manipularea datelor dumneavoastră de către acest site web.

De pluta logo transparent

Copyright @2024 – Toate drepturile rezervate. Proiectat și dezvoltat de DePluta

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Accept Citeşte mai mult

Politica Cookies