Acasă Nutritie Alimentatia in Timpul Sarcinii

Alimentatia in Timpul Sarcinii

de De pluta logoDePluta
Alimentatia in Timpul Sarcinii

Alimentatia in timpul sarcinii trebuie sa fie adecvata deaoarece reprezinta o componenta vitala a grijei prenatale. Sarcina nu inseamna ca poti ignora grijile referitoare la dieta. Conform expertilor medicali, ai nevoie de aproximativ 300 de calorii zilnice in plus pentru a mentine o sarcina sanatoasa si pentru a oferi nutrientii necesari copilului care se dezvolta. Totusi, este normal sa iei in greutate in timpul sarcinii si un numar sanatos de “kilograme de sarcina” pot fi “eliminate” dupa nastere, in special daca alaptezi.

Alimentatie sanatoasa in Timpul Sarcinii

Incearca sa te alimentezi inteligent si sa faci alegeri alimentare sanatoase; mananca alimente din fiecare dintre cele 5 grupe alimentare zilnic. Ofera nutrientii necesari de care ai nevoie atat tu cat si copilul tau si reprezinta alegerea sanatoasa:

  • Asigura-te ca vei consuma suficiente grasimi si proteine. Acestea sunt foarte importante pentru dezvoltarea creierului si sistemului nervos al fetusului.
  • Abtine-te de la a consuma alcool. Nu este sanatos pentru copil in nicio cantitate.
  • Redu consumul de cofeina, care a fost considerat responsabil pentru pierderi de sarcina si interfereaza cu absorbtia de fier. Nu bea mai mult de o cana de bauturi cofeinizate pe zi. Inlocuieste cu ceai sau cafea decofeinizata.
  • Limiteaza consumul de sare si zahar. Dulciurile (sucuri, prajituri si bomboane) nu ofera copilului tau suficienti nutrienti necesari pentru a se dezvolta.
  • Urmeaza programul de suplimente prenatale recomandat de medic
  • Mananca mese mai mici si mai dese decat mese bogate si rare. Aceasta va ajuta la prevenirea/reducerea simptomelor de greturi matinale sau arsuri de stomac
  • Bea multe lichide (in special apa plata) si mananca fibre pentru a evita constipatia
  • Evita alimente care pot fi daunatoare pentru femei insarcinate. Acestea includ branza moale, sushi, anumite tipuri de peste cu un continut ridicat de mercur, mancaruri de la restaurant si chiar varza cruda.
  • Ai grija la dimensiunea portiilor; nu este nevoie sa mananci mai mult decat ai nevoie
  • Ia acid folic. Acest acid este o vitamina B care ajuta la prevenirea defectelor cerebrale sau de maduva a spinarii. Toate femeile insarcinate ar trebui sa consume 400 mg zilnic.

S-ar putea să vă placă și

Lasă un comentariu

* Prin utilizarea acestui formular sunteți de acord cu stocarea și manipularea datelor dumneavoastră de către acest site web.

Copyright @2024 – Toate drepturile rezervate. Proiectat și dezvoltat de DePluta

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Accept Citeşte mai mult

Politica Cookies